Razboaiele brevetelor ar putea remodela piata smartphone-urilor

Victoria partiala a Apple Inc. de la sfarsitul saptamanii trecute intr-o batalie juridica asupra brevetelor smartphone, i-a facut pe unii investitori sa se intrebe despre riscurile potentiale pe care le pot avea companiile care dezvolta telefoane bazate pe sistemul de operare Android al celor de la Google.

Saptamana trecuta U.S. Trade Commission a dat o hotarare prin care a stabilit ca HTC Corp. a incalcat doua dintre brevetele Apple  referitoare la smartphonuri. HTC intentioneaza sa atace in instanta aceasta hotarare, care nu este definitiva.

In timp ce investitorii incearca sa intrevada viitorul solutiilor juridice, un lucru pare sa fie clar: sistemul Android, care s-a vandut ca painea calda in ultimele luni, pare destul de vulnerabil in ceea ce priveste domeniul proprietatii intelectuale. Si acest lucru poate afecta planurile de viitor ale producatorilor de telefoane mobile. Potrivit analistului Ashok Kumar  – Rodman & Renshaw, dezvoltatorii Google Android par a avea cea mai slaba pozitie de brevetare din industria de smartphone-uri.

Dupa ultimele date – Google ar avea 600 brevete, fata de 4000 Apple sau 17000 Microsoft. (sursa: Market Watch)

Comments are closed.