A 10-a editie a Clasificarii NICE va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2012

Clasificarea NICE este sistemul de clasificare al bunurilor si serviciilor in scopul inregistrarii marcilor. Cererile de inregistrare marci depuse dupa data de 1 ianuarie 2012 vor trebui completate in concordanta cu editia a 10-a a clasificarii NICE.

A 10-a editie a clasificarii include schimbari referitoare la transferul bunurilor si serviciilor dintr-o clasa in alta, adaugarea de noi produse unei clase, stergerea altora sau schimbari in descrieri. De exemplu, anumite produse din clasa 9 (care in editia a 9-a ajunsese sa cuprinda produse de natura foarte disparata) au fost mutate in alte clase.

Cateva exemple despre schimbarile aduse de a 10-a editie a Clasificarii NICE:

  • Clasa 1: includerea anumitor aditivi pentru industria alimentara;
  • Clasa 3: includerea deodorantelor pentru oameni sau pentru animale si preparate pentru parfumarea camerelor
  • Clasa 5: includerea suplimentelor alimentare (menite sa suplimenteze o dieta normala sau sa aiba beneficii asupra sanatatii) si inlocuitori alimentari, mancare dietetica si bauturi, adaptate pentru uz medical sau veterinar;
  • Clasa 7: includerea masinilor automate de distributie (anterior cuprinse in Clasa 9)
  • Clasa 9: includerea compact discurilor, DVD-urilor si a altor suporturi media digitale ca si a softerware-ului;
  • Clasa 28: includerea aparatelor de jocuri si divertisment adaptate pentru utilizarea cu un ecran extern sau monitor (anterior in clasa 9)
  • Clasa 36: includerea inchirierii sau cumpararea prin finantare in leasing.

A 9-a editie a Clasificarii NICE care este valabila in prezent va continua sa se aplice pentru toate cererile depuse inainte de 1 ianuarie 2012. Nu se va face o reclasificare ca urmare a intrarii in vigoare a celei de a 10-a clasificari a bunurilor si serviciilor pentru cererile existente completate inainte de 1 ianuarie 2012 (sursa: WIPO )

Comments are closed.